Cipősdoboz

Köszönet a Szeretetszolgálattól – Jó helyre kerültek a cipősdobozok

51 300 cipősdoboz – ennyi ajándékcsomagot sikerült összegyűjteni a Baptista Szeretetszolgálatnak a hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Cipősdoboz Akció keretében, amelyben a trans-o-flex is közreműködött, mint hivatalos logisztikai partner. Az akcióban közreműködőknek rendezett fogadáson a Szeretetszolgálat vezetője, Szenczi Sándor személyesen mondott köszönetet az áldozatos munkáért.

Az 50 000 felet cipősdoboz-szám mindenképpen rekord a magyarországi akció tízéves történetében, nem titok, hogy 2015-ben szeretnék még ezt is túlszárnyalni, s még több gyermek karácsonyát szebbé varázsolni. Terveink szerint a trans-o-flex ebben ismét partnere lesz a Baptista Szeretetszolgálatnak.
Külön öröm, hogy nem csupán a csomagok és eszközök szállításában vettünk részt, hanem sok kolléga készített saját maga is cipősdoboz ajándékot, és még partnereinktől is érkeztek kedves felajánlások, hozzájárulva ezzel ahhoz a 136 csomagból álló adományhoz, amivel elsőként tölthettük meg az első adventi vasárnapon a Cipsődoboz várat. Biztosak lehetünk benne, hogy az ajándékok jó helyre kerültek. Erre bizonyíték az akcióról készült rövid kisfilm is.

Cipősdoboz akció

A Kempinski Hotelben rendezett ünnepi fogadáson az eredményeket összegezve Szenczi Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt úgy vágtak bele Magyarországon a kezdeményezésbe, hogy körülöttük sokan nem hittek benne, hogy itt is működni tud a jótékonykodásra építő akció, mivel hazánk addig leginkább fogadó fél volt: ezerszámra érkeztek karácsony előtt a cipősdobozok más országokból. Kis csomagszámmal indultak, de folyamatosan növekedtek – most épp a 2013-as eredményt sikerült több mint 10.000 cipősdobozzal túlszárnyalni.

A fogadás egyik fő apropója az volt, hogy az együttműködő partnereknek köszönetet mondott a szeretetszolgálat. Szenczi Sándor emléklapokat adott át a cégeknek és magánszemélyeknek – mindjárt másodikként a trans-o-flex Hungary ügyvezetőjét szólítva. Kaliczka Tamás logisztikai vezető azt is kiemelte, hogy szinte összehasonlíthatatlan volt számukra a 2014-es folyamat az azt megelőzőkkel, akkora segítséget jelentett a trans-o-flex közreműködése – és természetesen remélik, hogy számíthatnak a cégre ebben az évben is.