150311_arculatvaltas_kiemelt

Arculatváltás az Osztrák Posta leányvállalatainál

Egységesíti megjelenését csomaglogisztikára szakosodott régiós leányvállalatai körében az Osztrák Posta, annak érdekében, hogy még határozottabban kifejezze a cégek anyakonszernhez való tartozását, és növelje a vállalatok ismertségét. Ennek a folyamatnak a keretében váltott arculatot a magyarországi leányvállalat, a trans-o-flex Hungary Kft. 2015 márciusában.

„Az erőteljes növekedés és a különböző nevet és különböző arculatot viselő vállalatok sikeres integrációja az Osztrák Posta családjába megköveteltek egy márkafelépítést, amely az ügyfelek és befektetők számára világosan jelzi az anyakonszernhez való kapcsolódást. Ezért is alkottunk meg egy új márkát, amelyet a „stabiltás“, „megbízhatóság“ és „biztonság“ jelzőkkel köthetünk össze, és képviseli a határokon túlnyúló kompetenciáinkat“ – hangsúlyozta Peter Umundum, az Osztrák Posta Csomaglogisztikai Üzletágának igazgatótanácsi tagja.

Peter Umundum

Az új piaci megjelenés ellenére a vállalatok megtartják a már saját terepükön bevezetett márkanevüket. „Az egységes megjelenés és a márkanevek megtartásának kombinációjával erősíthető a növekvő nemzeti identitás az adott helyi piacokon. Az ügyfél érezheti, hogy egy helyi vállalkozással van dolga, amelyik azért tudja, mire van szüksége a megbízóknak. Emellett az egységes arculat a stabil nemzetközi háttér benyomását erősítheti, amely a lokális szolgáltató mögött áll“ – összegezte Peter Umundum az új arculat előnyeit.

A logó az anyavállalat, az Osztrák Posta logójában szereplő postai kürt elemére hasonlít. A színek pedig igazodnak az Osztrák Posta legnagyobb leányvállalatához, a trans-o-flexhez, így szürke és narancs dominál ezentúl a kelet-közép-európai régióban. „Így most már az ügyfeleink számára a térképre tekintve egyértelmű lesz, milyen összefüggés van a leányvállalataink és az Osztrák Posta között“ – fogalmazott Peter Umundum

TRANS-O-FLEX HUNGARY logó

Az arculatváltást a Slowak Parcel Service kezdte meg, a trans-o-flex Hungary Kft. 2015 márciusában csatlakozott a folyamathoz. Áprilisban a horvát Overseas Expressen a sor, a szerb és a bosnyák leányvállalatok, a City Express és a 24VIP később következnek.