Fogalmak

Futáraink átvételi elismervényt állítanak ki a beszedett utánvétről.
A fizető fél megjelölésekor megbízóinknak lehetősége van arra, hogy a fuvardíjat a címzettel fizettesse meg futárunknak a küldemény kézbesítésének időpontjában (vigyázat, nem keverendő össze az utánvétes kézbesítéssel) Ebben az esetben futárunk mindig az aktuális alapdíjszabás szerint (ÁSZF 2. sz. melléklet), készpénzfizetési számla ellenében szedi be a fuvardíjat a kézbesítés időpontjában. Csak belföldi szállítás esetén elérhető lehetőség.
40 kg-nál kisebb tömegű megcímzett és egyedileg azonosítható, kézzel mozgatható darabáru.
Csomagtól a raklap méretig terjedő megcímzett és egyedileg azonosítható kézbesítési egység.
Olyan raklap, amely egyszer használható, eldobható, mérete megegyezik az euro raklap méretével (80×120 cm).
Az európai szabványnak megfelelő, jelzéssel ellátott raklap, amelynek mérete 80×120 cm.
Ugyanazon feladótól, ugyanazon feladási napon, ugyanazon szállítási módozattal és csomagolási egységgel (doboz vagy raklap) egy kézbesítési helyre feladott, de különböző fuvarlevélszámmal ellátott csomagokat a trans-o-flex kollektálja, azaz egységesíti.
Kollektálás szolgáltatásunkkal megbízónk vevője akár többször is rendelhet naponta: a csomagok azonnal összekészíthetőek, becsomagolhatóak. Az egyedi azonosítóval – fuvarlevélszámmal – ellátott csomagokat a trans-o-flex összekollektálja, és az összesített tömeg alapján számolja fel a fuvardíjat.
Csomagos és raklapos küldemények ugyan azon logisztikai hálózatban történő kezelése.
Egy címhelyre kézbesítendő csomagok összessége.
Több darabból álló, de egy helyre címzett küldemény esetén az egyik főcsomagnak tekintendő, minden további hozzá tartozó pedig mellékcsomagnak. A fő csomag fuvarlevélszáma hozzárendelődik a mellékcsomagok saját azonosítójához, így biztosítva a kollektálás alapját.
A feladott áru tulajdonságait és a gyűjtőfuvarozás fizikai igénybe vételeit ki nem elégítő csomagolás.
A Megbízó kérésére a küldeménye kézbesítésekor a címzettől felvett, a Feladó részére előre összekészített küldemény, amelynek méretei és súlya közel megegyezik (vagy kisebbek és könnyebbek) a kézbesített küldeménnyel.